Indien u meer informatie wenst betreffende gesmede wielen van Alcoa Wheels, aarzel niet ons te contacteren.

De sterkste wielen

 


 

Waarom is gesmeed aluminium zo sterk?
Smeden duwt de vezelstructuur van het aluminium mee met de vorm van het wiel waardoor een soort ‘nerven’ ontstaan. Dit geeft de wielen een onvergelijkbare sterkte zodat ze de strengste tests kunnen doorstaan. TÜV, JWL-T, LBF getest, 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking.
 


 

De vervormingstest
Om het wiel van Alcoa Wheels (boven rechts) 5 centimeter te vervormen is een belasting nodig van 71.200 kg. Een stalen wiel vertoont deze vervorming al bij 13.600 kg. Met andere woorden: het wiel van Alcoa Wheels is ruim vijf maal zo sterk.
 
Resultaten van de impact test
De JWL test simuleert een truck die met een snelheid van 50 km per uur een hoge stoeprand raakt. De impact wordt gesimuleerd door een gewicht van 910 kilo onder een hoek van 30 graden op de band te laten vallen. De test is door het Technical Center van Alcoa Wheels in Pittsburgh uitgevoerd volgens de Japanse CHIGI-15I-15III specificaties. Terwijl het stalen wiel overmatig vervormt en de gegoten aluminium wielen barsten, doorstaan Alcoa Wheels deze test gemakkelijk.

 

Het smeedproces

 

Om documenten in PDF formaat te bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. U kunt dit gratis downloaden vanaf de Adobe Web site.

 

Gesmeed Alcoa wiel


Gegoten aluminium wiel


Gesmeed Alcoa wiel


Gegoten aluminium wiel


Gelast stalen wiel